Γλυκό ψυγείου με 2 σοκολάτες

Διπλή απόλαυση

Υλικά

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
300 γρ. λευκή σοκολάτα 
25 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας 
1 βανίλια (σκόνη) 
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ 
6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια) 
600 γρ. κρέμα γάλακτος 
30 γρ. ζελατίνη σε σκόνη 
100 γρ. λευκή σοκολάτα, 
λίγο κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα 
1 τετράγωνο λεπτό παντεσπάνι έτοιμο ή σπιτικό πλευράς 
20 εκ. σιρόπι καραμέλας και μπαστουνάκια βανίλιας

Εκτέλεση

1.Λιώνετε τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά σκεύη. Προσθέτετε στην κουβερτούρα το κονιάκ και στη λευκή σοκολάτα το βούτυρο και την εσάνς βανίλιας. Ρίχνετε στη λευκή σοκολάτα δύο κρόκους αυγών και στην κουβερτούρα 4 κρόκους και ανακατεύετε με ξύλινες σπάτουλες.

2.Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με τη σκόνη βανίλιας. Διαλύετε τη ζελατίνη σε 130 γρ. νερό και ρίχνετε το 1/2 αυτού του μείγματος στη λευκή σοκολάτα και τo άλλο 1/2 στην κουβερτούρα (μόλις κρυώσουν ελαφρά).

3.Μοιράζετε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί στις δύο σοκολάτες και ανακατεύετε ελαφρά. Μοιράζετε τη μαρέγκα στα δύο μείγματα (λευκής σοκολάτας και κουβερτούρας) και την ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις

4.Αφήνετε τα μείγματα στο ψυγείο να σφίξουν ελαφρά. Στο μεταξύ κόβετε το παντεσπάνι σε 2 ορθογώνιες λωρίδες και τοποθετείτε τη μία λωρίδα σε μακρόστενη φόρμα ώστε να καλυφτεί ο πάτος. Ρίχνετε στη μακρόστενη φόρμα πρώτα το μείγμα σοκολάτας κουβερτούρας, μετά της λευκής σοκολάτας και κατόπιν καλύπτετε με το υπόλοιπο παντεσπάνι.

5.Παγώνετε το γλυκό 5-6 ώρες τουλάχιστον. Περιχύνετε με σιρόπι καραμέλας και διακοσμείτε με μπαστουνάκια βανίλιας

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :