Παραιτήθηκε ο Γλέζος από την Ευρωβουλή

Ο Μηλιός στη θέση του

Την παραίτηση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είχε πει όταν είχε εκλεγεί ότι θα παραμείνει εκεί για έναν χρόνο.
Η παραίτηση θα ισχύσει από τις 8 Ιουλίου.

Την θέση του θα καταλάβει ο Γιάννης Μηλιός, καθώς ο Νίκος Χουντής, που προηγείτο στον κατάλογο των επιλαχόντων, είναι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

 Σε νέα παρέμβαση του εν τω μεταξύ ο κ. Γλέζος ζήτησε αναβολή των διαπραγματεύσεων και «μορατόριουμ» στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές για ένα χρόνο.

 «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε υποταγή ούτε ρήξη. Η μόνη λύση είναι η αναβολή των διαπραγματεύσεων για έναν χρόνο», λέει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «δεν χρειάζεται ούτε υποταγή, ούτε ρήξη»

«“Παγώνουμε” τα χρέη προς τους δανειστές. Ούτε παίρνουνε δάνεια ούτε εξοφλούμε δάνεια, ούτε “τρέχουν” τα τοκοχρεολύσια. Μετά από έναν χρόνο εξετάζεται η περίπτωση του κάθε δανειστή χωριστά για κάθε δάνειο που συνήψε με την Ελλάδα. Αν δεν έχει εξοφληθεί, να πληρωθεί, καμία αντίρρηση. Οι λογικοί, οι συνετοί άνθρωποι όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο, λένε “ας το σκεφτούμε καλύτερα, ας περιμένουμε λίγο να το σκεφτούμε ξανά”. Ήδη ο Αυστριακός μας προτείνει για πέντε χρόνια. Εγώ λέω ένα χρόνο, μας αρκεί», εξήγησε μιλώντας στον Real.

Πηγή : lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :