Recommended Post Slide Out For Blogger

Μελιτζάνες με λουκάνικα και μανιτάρια

Ίσως ότι πιο ωραίο έχετε δοκιμάσει ποτέ!!!

Υλικά

μελιτζάνες φλάσκες: 6 μεγάλες 
λουκάνικο: 200 γρ., χωριάτικο, ψιλοκομμένο
μανιτάρια: 200 γρ., κομμένα σε φέτες 
ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού 
κεφαλογραβιέρα: 200 γρ. τριμμένη σε λεπτό τρίφτη 
κρεμμύδι: 2 ψιλοκομμένα 
σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες 
μαϊντανός: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος 
ντομάτες: 4 ώριμες, σφιχτές 
πιπεριές: 1 πράσινη ή κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια 
αλάτι: λίγο 
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο 
ζάχαρη: λίγη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Χαράζετε τις μελιτζάνες και αφαιρείτε αρκετή από τη σάρκα τους. 

Πασπαλίζετε τη σάρκα μελιτζάνας με αλάτι και την αφήνετε σε σουρωτήρι για 20’ να ξεπικρίσει. 

Την ξεπλένετε και τη στραγγίζετε καλά. 

2.Στο μεταξύ, τοποθετείτε τις άδειες μελιτζάνες σε ένα ταψί, τις περιχύνετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε για 20’-25’, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. 

Τις αφήνετε να κρυώσουν. 

3.Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Ζεσταίνετε σε τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα λουκάνικα μαζί με τη σάρκα μελιτζάνας, τα μανιτάρια το σκόρδο και το κρεμμύδι. 

4. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους και τα υγρά τους. 

Τις ρίχνετε στο τηγάνι με τα λουκάνικα μαζί με την πιπεριά, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη (προαιρετικά) και σιγοβράζετε για 30’-35’, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. 

Προσθέτετε το μαϊντανό και το τυρί. 

5.Γεμίζετε τις μελιτζάνες με μια καλή στρώση από τη γέμιση που ετοιμάσατε παραπάνω και ψήνετε τις μελιτζάνες στους 200 °C για 15’. 

Τις σερβίρετε μόλις κρυώσουν.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια :