Δεν θα κόβονται τηλέφωνο, νερό, εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες μέχρι τις 6 Ιουλίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν τα διόδια το Σαββατοκύριακο

Διαγράφονται τα διοικητικά πρόστιμα για τους ανέργους του ΟΑΕΔ - Ολοκληρώνεται κανονικά η πληρωμή συντάξεων στα ΕΛΤΑ.

Δέσμη οχτώ μέτρων για το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, μεταξύ άλλων, στον τομέα των επικοινωνιών, των μετακινήσεων με ΜΜΜ στην Αθήνα, της πληρωμής προστίμων ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως ανακοίνωσε για τις επόμενες επτά ημέρες:

- η μετακίνηση με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες θα γίνεται δωρεάν.

- το παραπάνω μέτρό για τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ  θα επεκταθεί και μετά τις 6 Ιουλίου

- διαγράφονται όλα τα διοικητικά πρόστιμα για τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ ακόμη κι αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξής τους

- καταργούνται οι έλεγχοι στις αστικές συγκοινωνίες από μη ελεγκτές και λαμβάνουν ως αμοιβή ποσοστό του προστίμου, ενέργεια που χαρακτήρισε «νομικά παράνομη και πολιτικά και ηθικά κατάπτυστη»

- δόθηκε προφορική εντολή στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ να μην διακοπεί καμία σύνδεση λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής

- στα ΕΛΤΑ ολοκληρώνεται κανονικά η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ, (όσοι πληρωνόντουσαν από τα ΕΛΤΑ). Θα συνεχιστεί η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ κανονικά που γίνονταν μέσω ΕΛΤΑ σε συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Εργασίας, όσο και με τον ΟΓΑ.

- υπήρξε επικοινωνία με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, σταθερής και φορητής (ΟΤΕ, VODAFONE, WIND και FORTHNET) για να μην υπάρξουν διακοπές συνδέσεων ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, τηλεφωνίας και internet.

- ζητήθηκε από τους παραχωρησιούχους να μην υπάρχουν διόδια το Σάββατο και την Κυριακή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας για τη συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα αλλά αυτό θα αποφασιστεί σε συνάντηση τις προσεχείς ημέρες

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :