Σοκολατόπιτα

Μια υπέροχη γλυκιά αλχημεία

Υλικά

125 γραμ. βούτυρο
125  ml σπορέλαιο η ηλιέλαιο
300 γαμ.ζάχαρη
60 γραμ.κακάο
100 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml σοκολατούχο γάλα
5 αυγά
250 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Μόλις έχουμε ένα ρευστό μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά και κρατάμε 250 ml. από το μείγμα αυτό.

Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε ανακατεύοντας με σύρμα τους κρόκους.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το αλεύρι, και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα, χωρίς σβόλους!

Τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με την βοήθεια μιας σπάτουλας.

Λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, για 20 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο την χαράσσουμε ελαφρά σε κομμάτια και περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας που κρατήσαμε.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :