Προληπτικός έλεγχος στους αερόσακους 40.000 TOYOTA που κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Θεωρείται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάκληση αυτοκινήτων

λόγω ελλαττωματικών εξαρτημάτων που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο, και είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν αυτό τον
καιρό την αυτοκινητοβιομηχανία.

Μέχρι στιγμής, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν ανακληθεί 53 εκατ. αυτοκίνητα με αερόσακους της ιαπωνικής εταιρείας Takata, η οποία κατέχει το 20% της αγοράς.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, θα υπάρξει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου –και όχι ανάκλησης– σχεδόν 40.000 TOYOTA, παραγωγής από 15 Φεβρουαρίου 2003 έως 30 Ιουλίου 2007, που έχουν τον συγκεκριμένης μάρκας αερόσακο. Από το σύνολο των οχημάτων θα πρέπει να ελεγχθούν 31.966 Yaris και Corolla για τον αερόσακο του συνοδηγού, 7.368 RAV4, Hilux και Yaris για τον αερόσακο του οδηγού και άλλα 580 και για τους δύο αερόσακους.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης ο αερόσακος του οδηγού μπορεί να μην εκτονωθεί πλήρως, ενώ του συνοδηγού μπορεί να διαρραγεί αυξάνοντας την πιθανότητα διαμελισμού.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, εντούτοις οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων θα ενημερωθούν με επιστολή ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων TΟΥΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος-αντικατάσταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πηγή : pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :