Πιπεριές με μανιτάρια, ρύζι και ανθότυρο

Καλοκαιράκι καιρός να τρώμε και πιο ελαφριά...

Υλικά

8 μεγάλες πιπεριές κόκκινες 
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 
10 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα 
100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα 
200 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένα 
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή βασιλικό) 
300 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι ελιές, 
ντομάτες και μαιντανό ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

1.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια 3’-4’ ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 8’ ακόμη, μέχρις ότου τα υγρά εξατμισθούν. Προσθέτετε το ρύζι και μετά τα ντοματάκια και το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε 25’-30’. 

2.Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό ή το βασιλικό και αφήνετε κατόπιν το μείγμα να κρυώσει. Κατόπιν ρίχνετε τα 2/3 από το λιωμένο ανθότυρο και ανακατεύετε. Πλένετε καλά τις πιπεριές, αφαιρείτε ένα καπάκι από την κάθε μια, και τους σπόρους και μοιράζετε σ’ αυτές το μείγμα του ρυζιού. 
 3.Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τις πιπεριές. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 30’-35’ στους 200ο C. Αν θέλετε στο τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τις πιπεριές να πάρουν χρώμα. 

Γαρνίρετε με ελιές, ντομάτες, μαϊντανό ψιλοκομμένα και λίγο κρεμμυδάκι

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :