Recommended Post Slide Out For Blogger

Μπακαλιάρος λεμονάτος (Κάλυμνος)

Παραδοσιακός ελληνικός μεζές...

Υλικά

6 φιλέτα μπακαλιάρου καλά ξαλμυρισμένα
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
5 πράσα χοντροκομμένα
5-6 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
 φρέσκο κρεμμύδι
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
 άσπρο πιπέρι
 χυμό από 2-3 λεμόνια
1 κουταλιά αλεύρι όλων των χρήσεων
 λίγο ζεστό νερό

Εκτέλεση

Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα πράσα, τα κλωναράκια του σέλινου, το φρέσκο κρεμμύδι, το ζεστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για λίγο να μαραθούν τα υλικά. 

Προσθέτετε τις πατάτες σε στρώσεις πάνω από τα λαχανικά και προσθέτετε και άλλο ζεστό νερό μέχρι να τις σκεπάσετε. Ρίχνετε άσπρο πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 10 λεπτά. 

Προσθέτετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και αφήνετε το φαγητό να μαγειρεύεται, ενώ παράλληλα ετοιμάζετε το χυλό: 

Σε ένα μπολ, βάζετε το χυμό από τα λεμόνια, το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να γίνουν χυλός. Προσθέτετε 3 κουταλιές ζωμό από την κατσαρόλα που βράζει το φαγητό και ανακατεύετε. 

Ύστερα από περίπου 5 λεπτά, προσθέτετε το χυλό στην κατσαρόλα, ανακινείτε καλά τη κατσαρόλα και σερβίρετε

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου!!!

1 σχόλιο :

nefeli riga είπε...

Το έφτιαξα. Υπέροχο φαγητό.!!
Ευχαριστούμε.!
Ν.Ρ.