Recommended Post Slide Out For Blogger

Γλύκισμα με μπισκότο και κρέμα βανίλιας

Απολαυστικό και δροσιστικό

Υλικά

300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ (μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μισά με μπισκότα σοκολάτας)
1 φλιτζάνι ζάχαρη 
1 φλιτζάνι νερό η φλούδα ενός λεμονιού 
1 ξυλάκι κανέλα 

Για την κρέμα 

1 κιλό γάλα 
120 γρ. κορν φλαουρ 
100 γρ. ζάχαρη 
1/2 κουταλάκι βανίλια σκόνη ή εσάνς βανίλιας ή μπαστουνάκι σχισμένο κατά μήκος 
100 γρ. φλούδες σοκολάτας 
και λίγο κακάο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Με τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού ετοιμάζετε ένα ελαφρύ σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα. 

2. Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε, χωρίς να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Το φιλτράρετε από λεπτό σουρωτήρι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και προσθέτετε και λίγο από το φιλτραρισμένο ζεστό γάλα. 

3. Ξαναρίχνετε το υπόλοιπο φιλτραρισμένο γάλα στην κατσαρόλα και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, του ρίχνετε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα. 

4. Βάζετε τα μισά σαβαγιάρ σε ορθογώνια φόρμα και τα ραντίζετε με το μισό σιρόπι. Κατόπιν αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με λίγο κακάο. 

Αδειάζετε τη μισή κρέμα στη φόρμα, ξαναβάζετε μια στρώση σαβαγιάρ, πάλι σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε το γλυκό με σοκολατένιες φλούδες και κακάο, όπως βλέπετε στη φωτογραφία

Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή αυτή την κυρία Οικονόμου!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :