Recommended Post Slide Out For Blogger

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της νύχτας,

η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μια ημέρα αφότου το δικαστήριο απέρριψε την πέμπτη κατά σειρά αίτηση
αποφυλάκισής της.

Εκκληση να επιστρέψει απευθύνουν από το πρωί τόσο οι συνήγοροί της όσο και η μητέρα και ο αδελφός τηςοι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί της.

Η Βίκυ Σταμάτη τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φρουρούμενη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της.

Πληροφορίες που αναφέρουν την ύπαρξη σημειώματος επάνω στο κρεβάτι της δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ισίδωρος Πρώιος εκτίμησε ότι η απόδραση ήταν πιθανότατα υποβοηθούμενη καθώς η κ. Σταμάτη φρουρούνταν σε τρεις βάρδιες ενώ η μπαλκονόπορτα του δωματίου όπου κρατούνταν και από όπου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δραπέτευσε, διέθετε λουκέτο.

Ο κ. Πρώιος τόνισε ότι η διοίκηση δεν φέρνει ευθύνη, ενώ έκρινε ότι ίσως η απόδραση έγινε κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς και διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο έχει θυρωρείο αλλά έχει και διάφορα σημεία διαφυγής.

Σημειώνεται ότι χθες το δικαστήριο είχε απορρίψει νέα, πέμπτη τον αριθμό, αίτηση αποφυλάκισης της Βίκης Σταμάτη. Πριν από μερικές εβδομάδες είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες της από το εσωτερικό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, μια κίνηση που το διοικητικό συμβούλιο είχε καταδικάσει.

«Μίλησα χθες μαζί της, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης», δήλωσε ο ένας εκ των συνηγόρων της, Φρ. Ραγκούσης, στην ίδια εκπομπή. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία τους, τού είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου». Ο κ. Ραγκούσης αποκάλυψε επίσης ότι του είπε χθες προσθέτοντας ότι θα έγραψε ένα γράμμα για να το δουν οι δικηγόροι της. Εξέφρασε μάλιστα τον φόβο της ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της.

Τόσο ο Φραγκίσκος Ραγκούσης όσο και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε επίσης στην εκπομπή των Οικονομέα - Καμπουράκη, έκαναν έκκληση στην Β. Σταμάτη να επιστρέψει. Όπως είπε ο κ. Κούγιας αρχικά, χθες μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «κάτι χειρότερο» από μια πιθανή απόδραση. Πρόσθεσε ότι χωρίς να δικαιολογεί την ενέργειά της είναι πρωτοφανές το γεγονός δεν δέχεται το δικαστήριο τις αιτήσεις της ενώ είναι ο «τελευταίος τροχός της αμάξης» ενός εγκλήματος.

Να επιστρέψει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, παρακάλεσε την κόρη της, και η μητέρα της καταδικασμένης σε ποινή κάθειρξης 12 ετών Βίκυς Σταμάτη. Η μητέρα της κ. Σταμάτη, δήλωσε στην εκπομπή ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ μαζί της την άκουσε ιδιαίτερα στεναχωρημένη ενώ και στο παιδί της, με το οποίο μίλησε επίσης στο τηλέφωνο, δήλωσε αδιάθετη.

Εκκληση προς την αδελφή του να επιστρέψει στο Νοσοκομείο απηύθυνε και ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος μαζί με τη μητέρα της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου έχει αναλάβει την φροντίδα του παιδιού της, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και της αποφάσεις της», υπογράμμισε ο Π. Σταμάτης.

Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :