Συνελήφθη στην Ανάβυσσο ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ο καταδικασθείς ως μέλος της 17Ν δεν προέβαλε καμία αντισταση

Αστυνομικός υποδύθηκε το θύμα τροχαίου και όταν ο καταζητούμενος σταμάτησε να τον βοηθήσει, άλλοι αστυνομικοί του πέρασαν
χειροπέδες

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το σπίτι, που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία στην Ανάβυσσο πριν από περίπου τρεις μήνες, ο Χριστόδουλος Ξηρός. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα όπλο με σφαίρα στη θαλάμη και ένας γεμιστήρας με 13 σφαίρες, ενώ βαρύς οπλισμός βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εύρεση τουλάχιστον πέντε καλάσνικοφ και τμήματος ρουκετοβόλου RPG. Η έρευνα στο εσωτερικό του σπιτιού συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει άλλος οπλισμός, αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που μπορεί να υποδείξουν συνεργούς του.

Επίσης, βρέθηκε ένα μικρό φορτηγό τύπου βαν, το οποίο ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο που διαμένει στον Άγιο Δημήτριο.

Μετά τη σύλληψή του ο Χρ.Ξηρός οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική, ενώ το μεσημέρι ή το απόγευμα της Κυριακής θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Στις φωτογραφίες αμέσως μετά τη σύλληψή του, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ., ο Χρ.Ξηρός φαίνεται εμφανώς αδυνατισμένος, ενώ για να μην αναγνωρίζεται είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά και είχε γένια.

Η σύλληψη

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν βρει άνθρωπο με τον οποίο ο «Μανώλης» της 17Ν είχε επαφές, ενώ η Αντιτρομοκρατική τον αναζητούσε το τελευταίο τρίμηνο στη νοτιοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με το Βήμα, προ μερικών ημερών κάτοικος της περιοχής είδε τον Χρ. Ξηρό στον δρόμο και επειδή του φάνηκε κάτι ύποπτο κάλεσε την Αστυνομία. Η Αντιτρομοκρατική αφού επεξεργάστηκε τις πληροφορίες και τις θεώρησε αξιόπιστες, σε συνδυασμό με παρακολούθηση κλήσεων άρχισε τις έρευνες στην περιοχή «πόρτα-πόρτα». Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι προ περίπου τριών ημερών αργά το βράδυ και το έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκε το σήμα και του έστησαν παγίδα. Μόλις τον είδαν έξω από την οικία, όπως ερχόταν με το ποδήλατό του, σκηνοθέτησαν ένα ατύχημα με μοτοσικλετιστή. Μόλις ο αστυνομικός έπεσε, ο Χρ. Ξηρός έσπευσε να δει τι έγινε και τότε έγινε η επέμβαση και τον συνέλαβαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή, στα Καλύβια, διέμενε και ο Ν. Μαζιώτης με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρέπει να υπήρχε σύστημα υποστήριξης από άλλους αντιεξουσιαστές που δεν αποκλείεται να μένουν στην περιοχή.
Πηγή : news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :