Σολομός τεριγιάκι

Ένας πολύ γευστικός τρόπος να φτιάξεις τον σολομό!!!

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

1 ώρα

ΥΛΙΚΑ

Για τον σολομό :

800 γρ. σολομό φιλέτο, χωρίς πέτσα (4 τμχ.)

400 γρ. μαρινάδα σόγιας

ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον σολομόΤοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα βαθύ σκεύος, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα σόγιας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 8 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, στεγνώνουμε τα φιλέτα πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα σκούρο και έντονο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Πηγή : yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :