Πρώτο κουδούνι με 12.000 κενά για χιλιάδες μαθητές

Για «ομαλοποίηση» δεσμεύεται ο Α. Λοβέρδος μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Με πολλά ανοιχτά ζητήματα και 9.000 κενά σε δημοτικά και 3.000 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση χτυπάνε σήμερα για πρώτη φορά
του έτους τα σχολικά κουδούνια, σύμφωνα με καταγγελίες των συνδικαλιστικών φορέων των καθηγητών, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο κάνει λόγο για περίπου 500 κενές θέσεις.

Για χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας στα δημοτικά σχολεία κάνουν λόγο οι δάσκαλοι σε περίπτωση που δεν καλυφθούν τα κενά με τον διορισμό 9.000 εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν χθες στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΟ, τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους ανέρχονται σε 5.681. Σε αυτό τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι ανάγκες των σχολείων ΕΑΕΠ (ολοήμερα σχολεία με διερευμενο πρόγραμμα), σε ειδικότητες, όπου θα χρειαστούν ακόμη περίπου 3.000 δάσκαλοι.

Αναφορικά με τα 3.000 κενά σε γυμνάσια και λύκεια η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι σε αυτά «δεν υπολογίζονται οι ανάγκες σε ειδικότητες στα Επαγγελματικά Λυκείων που δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί τα τμήματα ειδικότητας καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις στα γενικά Λύκεια όπου τα αποτελέσματα των μετεξεταστέων της Α΄ Λυκείου αναμένονται».

Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε χθεσινή συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς των δασκάλων δεσμεύθηκε ότι όλα θα έχουν ομαλοποιηθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, χωρίς κανένας εκπαιδευτικός να υπερβαίνει το ωράριο που του αντιστοιχεί.

Χθες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης για «τα εκπαιδευτικά κενά, την αδιοριστία, την αξιολόγηση - χειραγώγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου».

Η ΟΛΜΕ κατέθεσε υπόμνημα προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το δημόσιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο εκπαιδευτικός».

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θα παραστεί σε αγιασμό στα Δωδεκάνησα, ενώ ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :