Ντοματοκεφτέδες με ονομασία προέλευσης

Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένα από τα πιο καλοκαιρινά πιάτα. Τρώγονται και κρύοι για τη δροσιά.

Μαγειρεύουμε με έμπνευση από τη Σαντορίνη. Ντοματοκεφτέδες με φέτα και ντιπ γιαουρτιού από το Χρήστο Τζιέρα.

ΥΛΙΚΑ

4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες και στραγγισμένες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 4 κ.σ.
100 γρ. φέτα τριμμένη περίπου 4 κ.σ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 ml. σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Χρόνος Προετοιμασίας
30 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη

Αριθμός ατόμων
2 άτομα

Σε ένα μπoλ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη ζύμη.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με αραβοσιτέλαιο.

Βγάζοντάς τα από το τηγάνι τα τοποθετούμε πάνω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Τέλος τα σερβίρουμε με το γιαούρτι που έχουμε αλατοπιπερώσει.

Αντί για μαύρο πιπέρι στο ντιπ γιαουρτιού μπορούμε να βάλουμε κόκκινο πιπέρι.

Πηγή : ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :