Ξεπερνούν πλέον τους 400 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Τι κι αν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

τονίζει πως οι επιχειρήσεις του στρατού της χώρας του στη λωρίδα της Γάζας γίνονται με όσο το δυνατόν ασφαλέστερο τρόπο για τον
άμαχο πληθυσμό.

Τι κι αν οι Δυτικοί ηγέτες εκφράζουν συνεχώς την υποστήριξή τους στο Ισραήλ που δίνει τον δικό του αγώνα «κατά της τρομοκρατίας» και τονίζουν πως θεωρείται επιβεβλημένο να διεξάγονται «προσεκτικά» οι προσπάθειες των ισραηλινών προκειμένου να μην υπάρχουν θύματα... Μόνο σήμερα έχουν σκοτωθεί περί τους 100 Παλαιστίνιους και 13 στρατιώτες του Ισραήλ.

Μόλις δύο μέρες μετά την απόφαση του Ισραήλ για εισβολή στην Παλαιστίνη που βαφτίστηκε... επίθεση κατά της Χαμάς, τα θύματα έχουν αυξηθεί δραματικά. Οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 435, οι περισσότεροι εξ' αυτών άμαχος πληθυσμός... Ζωές που έτυχε να ζουν σε λάθος εποχή, στις λάθος πόλεις χάνονται στο όνομα ενός πολέμου που μας λένε πως γίνεται «κατά της τρομοκρατίας», ωστόσο η εξέλιξή του έχει τρομοκρατήσει όχι μόνο ισραηλινούς (πολίτες) και Παλαιστίνιους, αλλά ολόκληρη την Παγκόσμια Κοινότητα που όμως δεν κάνει το παραμικρό για να σταματήσει το μακελειό και το θάνατο παιδιών....

Πριν λίγες ώρες η κυβέρνηση της Παλαιστίνης εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καταδικάζει τη «βάρβαρη σφαγή» στη συνοικία της Σατζάγια, που βρίσκεται στο Ανατολικό μέρος της Λωρίδας της Γάζας. Εκεί μόνο, 62 άνθρωποι «έφυγαν» από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των πέντε τελευταίων ημερών.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

«Η παλαιστινιακή κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βάρβαρη σφαγή που διέπραξαν οι δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής εναντίων αθώων αμάχων στη Σατζάγια. Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να αντιδράσεις άμεσα σε αυτό το έγκλημα πολέμου». Στη Διεθνή Κοινότητα, ανήκει φυσικά και η Ελλάδα που ακόμα... αντιδρά!

Από τις 8 Ιουλίου, όταν και το Ισραήλ ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές, στη Γάζα λαμβάνει χώρα μια σφαγή δίχως τέλος. Ολόκληρες συνοικίες έχουν «πνιγεί» στο αίμα, σπίτια και γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί, ενώ οι εκκλήσεις προς τις ανθρωπιστικές οργανώσεις από τους Παλαιστίνιους είναι συνεχείς.

Η εκεχειρία που κατάφερε να επιτύχει ο Ερυθρός Σταυρός δεν τηρήθηκε από καμία πλευρά. Οι πολεμιστές της Χαμάς είχαν ανακοινώσει πως εφόσον το Ισραήλ αποφάσισε να εισχωρήσει με τα τανκς μέσα στη Λωρίδα, θα υπάρξουν τρομερές συνέπειες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι μόνοι που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου είναι αυτοί που δεν συμμετέχουν ενεργά, αλλά μένουν εκεί. Τα καταφύγια του ΟΗΕ είναι ασφυκτικά γεμάτα, οι δρόμοι στη Γάζα είναι εμπόλεμη ζώνη και το Ισραήλ ανακοινώνει πως συνεχώς θα κλιμακώνει τις επιχειρήσεις του.

Οι άνθρωποι συνεχώς εγκαταλείπου τις κατοικίες τους, ενώ οι δρόμοι είναι γεμάτοι πτώματα αφού τα ασθενοφόρα δεν έχουν πρόσβαση σε πολλές συνοικίες, εξαιτίας της σφοδρότητας των μαχών.

Σκηνικό στο οποίο έχουν συνηθίσει φυσικά οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίοι από την ημέρα που γεννήθηκαν έμαθαν να ζουν μέσα στη φρίκη του πολέμου. Ενός πολέμου που σήμερα κλιμακώνεται προκειμένου «να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λωρίδα της Γάζας και να δημιουργηθεί μια πραγματικότητα που εγγυάται στους ισραηλινούς πολίτες μια ζωή με ασφάλεια», όπως μας ενημερώνει ο στρατός του Ισραήλ και ο πρωθυπουργός του.

Ωστόσο κανείς δεν μας ενημερώνει για την ασφάλεια των Παλαιστινίων πολιτών, οι οποίοι μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο...
Πηγή : newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :