Συσκευή φορτίζει το τηλέφωνό σου συλλέγοντας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από το περιβάλλον

Πώς θα σου φαινόταν να μπορείς να φορτίσεις το κινητό σου τηλέφωνο κρατώντας το απλά σε εξωτερικό χώρο δίχως πρίζες και ηλιακούς φορτιστές;

Αυτό ακριβώς κατάφερε να κάνει ο Γερμανός σπουδαστής Dennis Siegel, ο οποίος κατασκεύασε μια θαυματουργή συσκευή που
συλλέγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από το περιβάλλον και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια ικανή να φορτίσει το smartphone, το tablet και τα λοιπά gadgets σου.

Η φιλοσοφία στην οποία βασίζεται η εφεύρεσή του είναι η εξής: Κάθε συσκευή εκπέμπει στο περιβάλλον μια πολύ μικρή ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αυτήν ακριβώς συλλέγει η συγκεκριμένη συσκευή και την μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ήταν η δυνατότητα συλλογής ικανοποιητικής ποσότητας ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή η συσκευή απαιτεί μια περίπου ημέρα προκειμένου να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία AA. Ακόμα κι έτσι όμως, η ανακάλυψη του κατάφερε να βραβευτεί λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ‘Digitale Medien’ (Ψηφιακών Μέσων) του HfK Bremen Hochschulpreis.

Ο σπουδαστής έχει εξελίξει ακόμα περισσότερο τη συσκευή του η οποία πλέον είναι σε θέση να συλλέγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε δύο κλίμακες: μία κάτω των 100Hz (ηλεκτρικό ρεύμα) και μια άνω των 100Hz (βλ. συχνότητες Bluetooth).

Πηγή : techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :