Πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για 230.000 ανασφάλιστους

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Την ιατρική κάλυψη 230.000 ανασφάλιστων προσφέρει το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης», το οποίο παρουσιάστηκε από
τους υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Μεταρύθμισης, Αδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ μεριμνά ώστε εκείνοι ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές επισκέψεις και εργαστηριακούς ελέγχους.

Το «Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» θα καλύψει 230.000 ανασφάλιστους για την περίοδο 2013-2014, με κόστος 46 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα ημερολογιακού έτους 2011), ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (άγαμοι) ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ (έγγαμοι).

Στο πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από πρόγραμμα μέχρι σήμερα (π.χ. οι πρώην ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-Τομέας Νομικών, καθώς και οι ασφαλισμένοι σε ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠΜΜΕ).

Η διάρκεια της χρήσης του είναι τέσσερις μήνες και περιλαμβάνει τρεις επισκέψεις-εξετάσεις, ενώ για τις εγκύους φτάνει έως και τους εννέα μήνες.

Πηγή : iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :