Ανέβασαν τη βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο – Οι επιτήδειοι χτύπησαν ξανά με αφορμή τη Συρία

Την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις εξελίξεις στη Συρία βρήκαν αρκετοί επιτήδειοι που δραστηριοποιούνται στον χώρο των καυσίμων,

με την τιμή της βενζίνης σε αρκετά νησιά να φθάνουν ακόμη και τα 2 ευρώ το λίτρο.

Σε νησιά όπως η Κεφαλλονιά, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Σάμος, τα οποία φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τις εξελίξεις στη Συρία, η τιμή της βενζίνης ήταν ιδιαιτέρως «αλμυρή», καθώς οι επιτήδειοι βρήκαν ευκαιρία να….ξεσαλώσουν, αναφέρει το Εθνος.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, τις τελευταίες περίπου 15 ημέρες η βενζίνη έχει ακριβύνει γύρω στα 3 λεπτά το λίτρο, αύξηση η οποία είναι υψηλή για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ενδεικτικά, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης έχει ανέβει στα 1,73 ευρώ το λίτρο από 1,703 που ήταν στις 15 Αυγούστου, ενώ στα βενζινάδικα η τιμή έχει αυξηθεί πάνω από τα 1,711 το λίτρο που κυμαίνονταν μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Η αρκετά αυξημένη τιμή πώλησης στα νησιά της αμόλυβδης βενζίνης, δεν δικαιολογείται από τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά μάλλον από την κερδοσκοπία ορισμένων επιτήδειων λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Συγκεκριμένα, στη Σάμο η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,842 ευρώ και η υψηλότερη στα 1,98 ευρώ, στην Κεφαλλονιά οι αντίστοιχες τιμές ήταν 1,82 και 1,94 ευρώ, στα Δωδεκάνησα 1,82 και 1,935 ευρώ το λίτρο, στις Κυκλάδες 1,818 και 1,935 ευρώ το λίτρο, στα Χανιά 1,805 και 1,93 ευρώ το λίτρο και στο Λασίθι 1,848 και 1,93 ευρώ το λίτρο.

Πηγή : on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :