Άγρια συμπλοκή Χρυσαυγιτών με μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα

Ξυλοδαρμοί με κοντάρια και σιδερολοστούς

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών του και υποστηρίζει ότι υπάρχουν επτά τραυματίες.

Εκτεταμένα επεισόδια έξω από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος έλαβαν χώρα, αργά χθές το βράδυ, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής ήρθαν στα χέρια με μέλη του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκολλήσεις με αφορμή το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Όπως γράφει σήμερα ο Ριζοσπάστης τα μέλη του ΚΚΕ δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από περίπου τριάντα άτομα με κράνη και μπλούζες της Χρυσής Αυγής που κρατούσαν σιδερολοστούς και κοντάρια.

Τα... αίματα άναψαν και ακολούθησαν απίστευτες σκηνές ξυλοδαρμού. Όπως καταγγέλει ο Ριζοσπάστης τα μέλη της Χρυσης Αυγής τραυμάτισαν συνολικά επτά άτομα, ενώ έσπασαν τα τζάμια και προκάλεσαν σοβαρές φθορές στα αυτοκίνητα του συνεργείου αφισοκόλλησης.

Για τη χθεσινή επίθεση η εφημερίδα του ΚΚΕ κάνει λόγο για μαφιόζικη επίθεση με στόχο να υπάρξει νεκρός:

«Υπουλη και δολοφονική επίθεση, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό...Ο απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης ήταν εφτά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όλοι στελέχη του ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν «εν κρυπτώ» στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ».

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :